Сър Робърт Боби Чарлтън почина на 86-годишна възраст, съобщи Манчестър Юнайтед.

...
Сър Робърт Боби Чарлтън почина на 86-годишна възраст, съобщи Манчестър Юнайтед.
Коментари Харесай

Почина Боби Чарлтън

Сър Робърт " Боби " Чарлтън умря на 86-годишна възраст, съобщи  " Манчестър Юнайтед ". В последните години от живота си един от най-великите в историята на британския футбол страдаше от деменция, това бе оповестено публично през ноември 2020 година

" Манчестър Юнайтед " тъгува по загубата на един от най-големите и най-обичани футболисти в историята на клуба ", написаха 20-кратните първенци на Англия.

Роден в дребния град Ашингтън в графство Нортумбрия на 11 октомври 1937 година, Боби Чарлтън се причислява към школата на " Юнайтед "  през 1953 година Три години по-късно той дебютира за " алените дяволи ", за които изиграва 758 мача и вкарва 249 гола за 17 години.
 Снимка АП/БТА
Той печели Купата на европейските първенци през 1968 година, три пъти става първенец на Англия и един път победи с Купата на ФА.

Чарлтън бе последният оживял футболист на " Манчестър Юнайтед " от самолетната злополука в Мюнхен на 6 февруари 1958 година Той е избавен от тогавашния си съотборник Хари Грег. По-късно е един от хората, положили основите на първия британски клуб, спечелил КЕШ.
 Статуята на Джордж Бест, Денис Лоу и Боби Чарлтън на " Олд Трафорд ". Снимка АП/БТА
С националния тим на Англия Чарлтън прави забележителна кариера, като печели международната купа през 1966 година Той е определен за " Най-добър състезател " на Световното състезание, както и за притежател на " Златната топка " през същата година.

За Англия Боби Чарлтън има 106 мача и 49 гола. 
 Боби Чарлтън. Снимка АП/БТА
След края на кариерата си дълги години работи като шеф в " Манчестър Юнайтед ". В негова чест южната естрада на стадион " Олд Трафорд " носи името " Сър Боби Чарлтън ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР